dilluns, 27 d’abril del 2020

HÀBITS SALUDABLES

6 claus per a una dieta saludable


Una dieta saludable  ajuda a  gaudir d’una bona salut. Avui et donem 6 claus per a una dieta saludable.

  1. Oli d’oliva: l’or líquid
somdocentsComencem per un dels ingredients més preuats de la dieta mediterrània. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) en recomana el consum de 30 grams diaris.
  1. Fruites i verdures, cada dia
dia mundial de l'alimentació 03-BLes fruites i verdures són una part fonamental de qualsevol dieta saludable. Consumir-ne poques s’associa a un risc d’emmalaltir. L’OMS i la FAO recomanen consumir-ne més de 400 grams cada dia. Són una font rica en vitamines, minerals, fibra i un pilot de nutrients saludables.
    somdocents
  1. Cereals, grans integrals, tubercles i llegums
Es recomanen cereals i derivats de gra sencer o integrals: pa, arròs, pasta, blat de moro, mill, espelta, quinoa… També llegums (llenties, cigrons, mongetes…), patata i moniato. A evitar: els cereals refinats.
dia mundial de l'alimentació 05-B
  1. Carn, peix, ous i fruites seques
dia mundial de l'alimentació 06-BPel que fa als aliments proteics, es recomana peix blanc i blau, aus, ous i fruites seques. Però compte: cal limitar la carn vermella, els embotits, les carns processades i el formatge.
  1. Aigua i altres begudes
dia mundial de l'alimentació 07-BEn una dieta saludable, l’aigua ha de ser la beguda principal. Això sí, aquesta es pot complementar amb infusions i brous vegetals baixos en sal. Cal evitar l’alcohol, les begudes ensucrades i els sucs. 
  1. Sigues actiu!
Una vida activa és fonamental per complementar una dieta saludable.  N’hi ha prou amb 30 minuts d’activitat física diària, com ara sortir a caminar a bon ritme però si ets un bon esportista segur que fas un poc més.

PROPOSTA:
1. Coneixies algunes d'aquestes recomanacions?
2. Podries afegir alguna més que tu facis per tenir bona salut?
3. Fas esport o activitat física regularment? Explica quina activitat i el que més t'agrada de fer-la,
4. Fes un llistat dels hàbits que podries millorar.
5. Dibuixa el que més t'ha agradat d'aquesta activitat.


CANÇÓ: https://www.youtube.com/watch?v=BhzKBiN2bBI





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada